Adevăr sau…?

Mîncăm,dormim,zimbim,plîngem….din mers.Fiecare ne grăbim să facem acele lucruri,fără de care noi credem viaţa imposibilă!De ce simplu şi pur să nu zîmbim pentru că astăzi de dimineaţă am fost treziţi de un soare imeeeens… şi pentru că adormim liniştiţi pe sunetul picăturilor aidoma mărgăritarilor?DE CE?

Zilnic,vedem zeci/sute/mii de feţe.Se gîndeşte oare cineva din ce cauză  un copil la colţul străzii plînge?Suntem mult prea indiferenţi pentru a ” ne mai bate” capul cu un ‘‘smiorcăit”.Merge o goană continuă după bani,palate,insule…pînă şi luna de pe cer va fi scoasă în vînzare curînd(!!!).

Dar…cînd ne bate o boală cruntă la uşă(Doamne fereşte!),ce facem noi cu tonele de aur?Cumpărăm oare acele feţe zîmbitoare(care de fapt ne zîmbeau banilor noştri)?Mai avem pe cineva în preajmă?

Pe lumea cealaltă,ne umplem sicriul cu diamante???

Ah…suflete pierdute,murdare,neîngrijite,scîrboase(chiar)!!

Asemuiez viaţa umană cu un tren…unul luuuung.Dacă reuşeşti să-l prinzi la timp,guşti şi tu bucăţica de fericire.

Poate că uneori sunt prea realistă.Mda.

Reclame

8 gânduri despre &8222;Adevăr sau…?&8221;

 1. Di zice:

  Da, ne grabim, nu vedem, nu auzim, nu traim si asta pentru ca nu putem.
  Ce tine de trenuri… Mi-ai amintit de-o discutie pe care am avut-o cu niste prieteni.
  Unul din ei a zis ca noi nu suntem decat niste vagoane. Ne luam din urma unei locomotive si o urmam, si niciodata nu avem cum sti, cum avea sa fie viata noastra daca ne luam dupa alta locomotiva?
  Si mai e ceva, daca e sa ne gandim ca viata e un tren si noi suntem vagoane, atunci nu noi mergm prin viata ci cineva ne „duce”…

  • masicutza zice:

   cît de interesant spus…”nu noi mergm prin viata ci cineva ne “duce”…”oricum…nu cred să existe vreo explicaţie a ceea ce se întîmplă…e mult prea complicat.

 2. bine spui tu ca averile nu-ti aduc fericirea.. nu le luam in viata de apoi.. decat sufletul caci el conteaza cel mai mult dar in ziua de azi oamenii sunt atat de indiferenti.. nu le mai pasa de nimic.. iar cand dau de greu atunci isi dau seama ca au gresit.. 😐

 3. Conştiinţa umană e prea preocupată cu prostii gen personal. Îmi place cum sună fraza anterioară, pentru că e un adevăr ascuns în fiecare literă. Nouă nu ne pasă de acel copil, pentru că noi nici de copilul din sufletul nostru nu avem grijă. Nouă nu ne pasă, noi suntem prea egoişti..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s