la ce-i bună amnezia

Uneori aș vrea să am un burete magic, care să-mi permită să șterg lucruri neplăcute.

O să scriu despre lucruri total ascunse într-un colț umbrit de timp.

Stînd de acei genunchi tineri și ronțăind continuu din niște bomboane pentru a înghiți acel „ghem” din gît, ascundeam  miraculos durerea. Nici măcar dulcele ( de obicei foarte intens pentru copii ) , nu schimba acea situație oribilă. De fiecare dată cînd trebuia să plece din nou, eram chinuită de sentimente puternic de distrugătoare.  Rămîneam în tăcere, iar în ajutorul meu nu venea nimic. În acele momente simțeam ce înseamnă ura. Ură pricinuită de rugăminte nesfîrșită, dar fără nici un rezultat. 

În urma Ei rămîneau hainele de cameră, care aveau imprignat acel miros dădător de viață. Le păstram cu grijă  într-un loc sigur, în care știam că nu va ajunge nimic pentru a distruge acea urmă a Ei. 

Îmi era greață de acele melodii puse la repeat de t. atunci cînd pregătea mîncare, care cică ar fi trebuie să ne  ridice puțin moralul.

Mi-a salvat-o o minune.  

Icnesc îngrozitor, ca acel copil de-atunci…

Reclame

4 gânduri despre &8222;la ce-i bună amnezia&8221;

  1. Nu ar ajuta amnezia pentru ca astfel ai gresi iar ca sa poti invata. Greselile, lucrurile urate pana si cele care nu le cerem si nu depind de noi au rolul lor. Mai bine ti-ai dori sa ai clipe mai mule, sanatate si putere sa te ridici din pat sa traiesti din suflet un rasarit, sa mananci ceva bun si sa devorezi lumea cu privirea. Astea sunt lucruri intradevar frumoase.

    • nu a fost o greșeală din care aș fi putut să-nvăț ceva. de aia am o nevoie acută de amnezie. ( amnezie, metaforic fiind spus, clar).
      mă descurc foarte bine în a vedea frumosul din jur.

  2. Mintea noastra are puterea de a crea efectul de „amnezie”, si se intampla atunci cand reusim sa invatam ceva din greseli sau din intamplarile mai putin fericite. Doar atunci putem fi in stare sa lasam in urma trecutul si sa-l consideram o amintire. Doar in acest fel putem privi spre viitor cu niste „ochi” mai intelepti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s